HOMOLOVÁ, L. Expanze společnosti na ruský trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Ve své DP píšete na str. 72, že konečná SWOT matice by měla mít stejný počet položek ve všech kategoriích. Tyto položky se vybírají podle vah důležitosti, které jsou jim přisouzeny. Reálně tento princip, ale uplatněný nemáte. Můžete zdůvodnit? Za jakých podmínek by bylo možné expanzi na ruský trh doporučit! Existuje i v této situaci nějaké řešení pro uskutečnění návrhů?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíle práce byly naplněny, vzheledem k situaci s válkou jsou navrhovaná řešení omezená.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Postupa zvolené metody odpovídají požadavkům.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autorka projevila schopnost analyzovat, interpretovat výsledky a vyvozovatz nich závěry na dobré úrovni.
Praktická využitelnost výsledků D Výsledky jsou bohužel z pohledu altuální situace nevužitelné, vzhledem k sankcím nelze danou expanzi provést.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce má požadované náležitosti, je strukturovaná dle zadání, vymezený problém řeší v logických blocích s požadovanou odbornou úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Počet zdrojů, jejích výběr a využití odpovídá standardům a danému tématu.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Cejpek, Kamil

Diplomová práce studentky je zaměřena na problematiku expanze společnosti na ruský trh. Studentka vhodně zvolila metody a postupy, které jsou nejdříve popsány v první části práce a následně jsou aplikovány v analytické části. V návrhové části se věnuje samotnému návrhu expanze na ruský trh. Vhodně zvolila formu vstupu na trh a vytvořila obchodní nabídku. Dále se zabývala ekonomickým zhodnocením realizace expanze. Návrhová část je vhodně doplněna zhodnocením aktuální situace v Rusku z důvodu současného válečného konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou, a s tím spojenými sankcemi. Pozitivně hodnotím vypracovanou analýzu rizik. Cílem diplomové práce je vytvořit návrh strategie expanze společnosti na ruský trh a zhodnotit, zda na daný trh vstoupit. Cíl práce byl splněn i přes rozhodnutí expanzi nerealizovat. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 142896