MOJŽÍŠEK, J. Příprava hydrogelů s přídavkem extraktu z matolin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kovalčík, Adriána

V bakalárskej práci s názvom „Příprava hydrogelů s přídavkem extraktu z matolin“ študent Ing. Jan Mojžíšek mal za úlohu overiť hypotézu, že extrakty z hroznových výliskov budú mať antioxidačné vlastnosti a prejavia ich aj ako aditíva v hydrogéloch. Študent extrakty pripravil a analyzoval v nich obsah sacharidov a fenolických látok. Ďalej potvrdil, že pripravené extrakty majú významné antioxidačné vlastnosti, ktoré si zachovávajú aj v agarózových hydrogéloch. Hydrogély boli ďalej v tejto bakalárskej práce študované z hľadiska reológie. Ing. Jan Mojžíšek má analytické myslenie, čo prejavil pri písaní teoretickej časti práce a tiež pri plánovaní experimentov. Študent sa v laboratóriu dobre orientoval a rýchlo sa naučil všetky metódy a postupy k tomu, aby získal výsledky k splnení cieľov zadaných v bakalárskej práci. Ing. Mojžíška musím pochváliť za to, že dodržoval všetky termíny konzultácií a kontrôl práce. Ide o študenta cieľavedomého, ktorý o tému svojej bakalárskej práce prejavoval záujem a to sa odrazilo aj na jeho schopnosti výsledky správne vyhodnotiť a diskutovať. S prácou Ing. Mojžíška som bola spokojná a hodnotím ju známkou výborne (A) a odporúčam k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Veselá, Mária

Bakalářská práce Ing. Jana Mojžíška se zabývá přípravou hydrogelů s přídavkem extraktu z matolin. Nastudovanou problematiku sepsal přehledně v teoretické části. V experimentální části jsou popsány laboratorní postupy a metody k přípravě hydrogelů. V kapitole Výsledky a diskuse jsou dosažené výsledky zpracovány do tabulek a obrazové dokumentace, a k nim odpovídající velmi stručná diskuse. V závěrečné části jsou popsány dosažené výsledky. V práci se vyskytují typografické chyby. Kapitola resp. subkapitola nemůže nikdy začínat obrázkem. Z bakalářské práce je zřejmé, že se student dobře orientuje v dané problematice, zvládl práci s cizojazyčnou odbornou literaturou doplněnou českými zdroji, zpracování naměřených výsledků a jejich vyhodnocení. Vytýčené cíle byly splněny. Práce splnila všechny formální a obsahové požadavky. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím je známkou výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 140478