LEITGEB, D. Realizace zvukového efektu Waveshaper [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Schimmel, Jiří

Cílem bakalářské práce byla realizace plug-in modulu s efektem Waveshaper pomocí Audio Toolboxu Matlabu, student se ale sám rozhodl jej realizovat také v prostředí JUCE, tj. v jazyce C++. V obou případech to znamenalo vytvořit vlastní grafický prvek pro zadávání bodů převodní charakteristiky Waveshaperu, která je následně aproximována polynomem nebo po částech lineární funkcí. Student přistupoval k řešení práce aktivně a pravidelně konzultoval výsledky a dokázal schopnost samostatné práce s literaturou. Text práce, který odevzdal ke kontrole s předstihem, nevykazoval žádné závažnější nedostatky a k formální úpravě finálního textu bakalářské práce nemám výhrady.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Miklánek, Štěpán

V bakalářské práci Davida Leitgeba je nejdříve představen prototyp efektu typu waveshaper v prostředí Matlab a následně je popsána implementace rozšířené varianty ve frameworku JUCE pro C++. Kromě drobných jazykových nedostatků nemám k textu práce žádné výhrady. Oceňuji hlavně snahu autora důkladně popsat proces vývoje zásuvného modelu a zmínit i problémy, ke kterým během implementace došlo. Z textu je patrné, že se nad implementací autor zamýšlel a dokázal si poradit s převodem efektu na VST zásuvný modul a odstranil tak prvotní limitace prototypu efektu v Matlabu. Také hodnotím kladně, že je minimum práce věnováno teorii a většina textu pojednává o praktické realizaci zmíněného efektu. Celkově práci hodnotím 97 body / A.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 141302