KALINA, T. Manipulační vozík pro sypký materiál [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Zeizinger, Lukáš

V další kapitole se student zabývá koncepčním návrhem a výpočty. V posledních kapitolách student upřesňuje koncepční výpočty a pevnostní výpočty. Měl bych však v této práce výtky v podobě špatného použití vzorců a jejich zavedení do textu. Mimo výše uvedeného je v práci i několik dalších drobných nedostatků formálního charakteru. Konkrétně se jedná o: - časté typografické chyby, - chybně použitý popis zkratek. - nefunkční křížové odkazy, - občas nevhodné větné formulace. Předložená práce má i přes některé drobné formální nedostatky celkově velice dobrou úroveň a je plně v souladu se zadáním. Pan Tomáš Kalina prokázal ve své bakalářské práci odpovídající zkušenosti a znalosti studovaného oboru a tím i schopnost budoucí samostatné práce či pokračování v dalším stupni vysokoškolského studia a doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis D
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Malášek, Jiří

Práce se zabývá ručně vedeným manipulačním vozíkem pro zdvih a naklápění beden se sypkým materiálem. Úvodem jsou provedeny rešerše podobných zařízení a uvedeny legislativní předpisy. Je vypracovám poměrně kvalitní 3D model jako koncepční návrh zařízení, následují vhodné a správně provedené základní rozměrové a pevnostní výpočty a návrhy jednotlivých komponentů tohoto zařízení. Výkres sestavy obsahuje nepovolené měřítko 1:4, kótováním i prokreslením uzlů je nepostačující, podobně výkres rámu. Také další výkresy mají nepovolené měřítko 1:3 a nesprávné kótování - osa kolečka. Tuto práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod E
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti E
Grafická, stylistická úprava a pravopis E
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 137013