LEHMAN, B. Kyvný stůl ve svařovně karoserií pro automotive [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Zeizinger, Lukáš

V první kapitole student shrnuje poznatky, týkající se skidových dopravníků. Následuje konstrukce a silový rozbor. V navazující čtvrté kapitole se student zabývá vlastním řešením koncepčního návrhu, na kterou navazuje pevnostní výpočet komponent a MKP analýza rámu. Výpočtová dokumentace je v rámci zadání splněna. Mimo výše uvedeného je v práci i několik drobných nedostatků formálního charakteru. Konkrétně se jedná o: - občasné typografické chyby, - u obr. 19 chybí popis kót, - občas nevhodné větné formulace. Předložená práce má i přes některé drobné formální nedostatky celkově velmi dobrou úroveň a je plně v souladu se zadáním. Pan Branislav Lehman prokázal ve své bakalářské práci odpovídající zkušenosti a znalosti studovaného oboru a tím i schopnost budoucí samostatné práce či pokračování v dalším stupni vysokoškolského studia a doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pokorný, Přemysl

Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem kyvného stolu ve svařovně karoserií. V úvodní části práce jsou popsány skidové dopravníky s vysvětlením funkce otočných a kyvných stolů. V navazující části je popis konstrukčních a pohonných prvků. Hlavní část práce tvoří vlastní konstrukční návrh s funkčními výpočty. V závěrečné části práce je provedena pevnostní kontrola rámu. Práce je zpracována solidním způsobem a je přehledně a logicky členěna. Přesto se student při zpracování dopustil některých chyb. K práci mám zejména tyto připomínky: - občasné překlepy - chybějící popis výpočtovho modelu - nedostatečné popisy výsledků pevnostní analýzy obr. 16 až 19 - nedostatečné kótování na výkresech Bakalářská práce je původní a splňuje požadavky zadání. I přes uvedené nedostatky má práce poměrně dobrou úroveň. Student ve své bakalářské práci prokázal odpovídající znalosti studovaného oboru a tím i schopnost budoucí samostatné práce či pokračování studia na dalším stupni. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 137068