KRHUT, J. Aplikace specifických plniv do kompozitů a pozorování vlivu jejich obsahu na mechanické vlastnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Poláček, Petr

Student se zapojil do řešení bakalářské práce velmi aktivně včetně konzultací a navrhování dalších kroků postupu a přípravy vzorků na základě předešlých výsledků, kterých dosáhl. Navzdory relativně velkému počtu vzorků kompozitních materiálů nedošlo k výrazné časové tísni a v podstatě se hlavní úkoly zadaní podařilo splnit. Předloženou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Petruš, Josef

Předložená bakalářská práce popisuje aplikaci funkčního plniva do nenasycené polyesterové pryskyřice s ohledem na změnu reologických, mechanických a morfologických vlastností a odolnosti vůči hoření. I přes název práce je převážná část práce věnována vlivu typu plniva na odolnost pryskyřic vůči hoření. V rámci experimentální části bylo připravené rozsáhlé množství vzorků, z čehož, spolu s popisem dosažených výsledků, vyplývá zaujetí studenta o studovanou problematiku. Diskuze výsledků se však omezuje pouze na popis naměřených dat bez hlubších souvislostí - např. příčina antagonistického efektu retardace hoření přídavkem skelného plniva v přítomnosti hydroxidu hlinitého. Obdobně vliv plniva na mechanické vlastnosti je diskutován pouze povrchně, přičemž chybí zejména využití literatury a odborných článků zaměřených na studované téma, čímž by došlo ke zkvalitnění interpretace naměřených dat a prohloubení znalostí o dané problematice. Předloženou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm B - velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace C
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 131778