VŠETEČKA, T. Ovlivňování hydratace vysokohodnotných cementových kompozitů pomocí zinečnatých iontů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Radoslav

Tomáš Všetečka se ve své bakalářské práci zabýval vlivem zinečnatých iontů na hydrataci ultravysokohodnotných cementových kompozitů. Již během vypracování literární rešerše prokázal schopnost orientace v domácí i zahraniční literatuře, která byla základem pro zpracování teoretické části práce. Navržené experimenty realizoval samostatně, po potřebných konzultacích samostatně vyhodnotil výsledky a vyvodil z nich přiměřené závěry. Práce splňuje požadavky očekávané od bakalářské práce. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hajzler, Jan

Student Tomáš Všetečka předložil bakalářskou práci na téma “Ovlivňování hydratace vysokohodnotných cementových kompozitů pomocí zinečnatých iontů“, kde se autor zabývá tématem reaktivních práškových kompozitů s vláknovou ocelovou výztuží. Teoretická část předložené práce pojednává o cementu, jeho složení, hydrataci a o vlivu zinečnatých iontů na hydrataci. Dále jsou rozebírány další přísady pro reaktivní práškové kompozity, jejich technologie a možné využití jako balistická ochrana strategických objektů. K vypracování literární rešerše autor použil 46 citačních zdrojů, což považuji za dostatečné. V experimentální části je řešena zpracovatelnost namíchaných záměsí. Zinečnaté ionty byly přidávány do směsí ve dvou různých formách a v několika koncentracích. Dále byly studovány průběhy hydratace, mechanické vlastnosti, mikrostruktura a také diferenciální faktor účinnosti balistické ochrany. V části výsledky a diskuze jsou komentovány dosažené výsledky, ovšem diskuze je pouze v omezené míře, často se omezuje pouze na popis naměřených dat. V celé diskuzi jsou výsledky porovnávány pouze se 3 citacemi. Je zde nastíněno několik vysvětlení pro chování vzorků, ovšem často chybí důkaz pro tyto závěry v podobě možných provedených analýz. Obecně lze konstatovat, že práce je členěna logicky a jednotlivé kapitoly na sebe navazují. Z hlediska typografie lze vytknout chyby typu oddělení tisíců, špatná práce s křížovými odkazy, horní indexy a některé zpracování obrázku není odpovídající, čímž částečně snižují kvalitu zpracování práce. I přes tyto nedostatky je práce na vysoké úrovní a splňuje vytyčené cíle a všechny požadavky pro bakalářskou práci a doporučuji ji tedy k obhajobě a hodnotím známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 139696