BAJER, J. Návrh a realizace komunikačního rozhraní autonomního mobilního robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Věchet, Stanislav

Předložená práce byla věnována návrhu a realizaci komunikačního rozhraní pro autonomní mobilní robot Zaleela. Jádro práce tvoří moderní framework Flutter, který využívá programovací jazyk Dart a umožňuje tvorbu multiplatformních aplikací jak pro chytré telefony, tak pro webové či desktopové aplikace. Uvedené téma se studentovi podařilo zpracovat přehlednou formou a výsledná práce tak může sloužit jako výchozí bod pro navazující studentské práce zabývající se podobnou problematikou. Student uvedené téma zpracoval samostatně a výsledky práce jsou použity v rámci studentského týmu vyvíjejícím autonomní mobilní robot Zaleela. Cíle práce byl splněny v požadovaném rozsahu a práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šnajder, Jan

Pan Jan Bajer se ve své diplomové práci věnuje návrhu a realizaci komunikačního rozhraní autonomního mobilního robotu. Součástí práce bylo vytvoření databázového serveru a uživatelské aplikace nejen pro mobilní zařízení se systémy Android, ale i pro webové prohlížeče. Dosažené výsledky byly ověřeny během testování s reálným autonomním mobilním robotem. Výstupy práce považuji za zdařilé a využitelné při budoucích vylepšeních. Samotná tvorba a implementace obou částí je velice pečlivě a podrobně popsána. Všechny zvolené metody jsou podpořeny rešeršní částí, která, ačkoliv není příliš obsáhlá, jasně popisuje výhody a nevýhody jednotlivých přístupů. Zadání bylo splněno ve všech bodech. Práce je logicky uspořádaná, vše je popsáno pochopitelně a s plynulou návazností. Po grafické stránce je práce velice příjemně zpracována. Jedinou drobnou výtkou je absence stavového či vývojového diagramu v kapitole "6 Systém zalévacího robotu". Celkově doporučuji k obhajobě s hodnocením A – výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 140227