MORAWIEC, L. Přechod z daňové evidence na vedení účetnictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Brychta, Karel

Cílem bakalářské práce bylo popsat a systematizovat pravidla upravující přechod z daňové evidence na účetnictví a zároveň navrhnout rámcový postup a tento ověřit komplexním modelovým příkladem. Tento vymezený cíl byl dle mého soudu naplněn. Zpracované téma patří mezi standardní, nicméně je třeba vyzdvihnout ucelenost a systematičnost, se kterou byla bakalářská práce zpracována. Gramatické chyby se vyskytují ojediněle. Práce je uspořádána do logicky navazujících celků. Výsledky obsažené v bakalářské práci jsou prakticky využitelné - mohou sloužit jako etalon pro realizaci předmětného přechodu. Bakalářská práce prokazuje schopnost studenta samostatně a v odpovídající kvalitě řešit zadané téma. Theses (vyhodnocení identifikovaných shod) Existující shody jdou na vrub užití stejných (ale ze strany studenta citovaných) zdrojů. Otázky k obhajobě: 1. Z jakých důvodů (kromě těch zákonem daných) byste poplatníkovi doporučil přechod z daňové evidence na účetnictví a naopak? 2. Jaké jsou základní rozdíly mezi účetnictvím vedeným fyzickou osobou a účetnictvím vedeným právnickou osobou z hlediska užitých účtů a povinností?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kolářová, Kateřina

Autorem vytvořený plán přechodu z daňové evidence na účetnictví považuji za nesporný a hlavní přínos oponované bakalářské práce, opírající se o dobré teoretické i praktické znalosti autora práce. Z hlediska rozsahu je předložená práce optimální a proporcionálně vyvážená. Práce má vnitřní logiku, její kapitoly lze považovat za konzistentní. Po stránce formálního zpracování a stylistiky je předložená bakalářská práce výborná. Gramatické chyby se téměř nevyskytují. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 139417