ILÁŠOVÁ, B. Optimalizace zdanění podnikajícího studenta [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kopřiva, Jan

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pěta, Jan

Práce jako celek je logicky poskládaná, poskytuje jednoznačný postup jak by měl podnikající student postupovat s ohledem na problematiku daňovou, sociální a zdravotní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Autorka práce zhodnotila možnosti, které v případě podnikajícího studenta mohou nastat a vypočítala jaké hodnoty by dosáhly odvody státu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D Postup řešení práce je adekvátní tomuto typu závěrečné práce, použité metody není možné hodnotit, autorka totiž v práci žádné nezmiňuje.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autorka má přehled o výpočtech které realizovala a je schopna interpretovat jejich výsledek.
Praktická využitelnost výsledků C Práce poskytuje návod, jak postupovat v případě podnikání při studiu. Upozorňuje na hranice příjmů, které jsou důležité a jaké při jejich překonání vznikají povinnosti.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce má logickou strukturu a uspořádání. Jazyková a terminologická úroveň je také odpovídající.
Práce s informačními zdroji D Autorka primárně čerpá z elektronických informačních zdrojů, mnoho knižní literatury nepoužívá.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 140958