MRÁZEK, L. Podnikatelský záměr založení baru s víceúčelovým prostorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Ulč, Jakub

Cílem práce byl návrh podnikatelského záměru založení gastro podniku v kombinaci s víceúčelovým prostorem pro specifické sportovní využití. Cíl shledávám jako splněný. Návrhy jsou vytvořeny na velmi dobrém teoretickém základu, vycházejí ze zpracovaných analýz a dotazníkovém šetření potenciálních zákazníků. Analýzy jsou částečně více popisné než hodnotící současný stav. Návrh podnikatelského záměru je komplexní, s důrazem na oblast marketingových aktivit a finanční zhodnocení ve třech možných scénářích. Kladně hodnotím vizualizace podniku a grafické zpracování loga. Návrhy mohou být považovány za příliš optimistické, avšak nesnižuje to kvalitu práce. V návrhu autor příliš nezmiňuje problematiku DPH. Práce je na odpovídající odborné i formální úrovni, s dostatečným počtem využitých odborných zdrojů. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Jaká nejvíce pravděpodobná rizika jsou spojena s realizací podnikatelského záměru a jaké kroky podniknete k jejich snížení / redukci?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Nováková,, Kamila

Bakalářská práce se zabývá problematikou podnikatelského plánu s cílem otevřít gastro provozovnu se skateparkem. Postup řešení odpovídá tématu práce. Student použil standardní metody, které doplnil marketingovým průzkumem. Na základě výsledků analýz sestavil podnikatelský plán. Návrhy jsou rozpracovány na dobré úrovni, mohly být detailněji rozvedeny. Největší důraz student klade na propagaci a materiální prostředí provozovny. Závěrečná práce je zpracována odpovídajícím způsobem kladeným na vysokoškolskou kvalifikační práci. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 143022