SEKERA, J. Digitální monitorování a analýzy práce ve výrobě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kříž, Jiří

Cílem práce bylo nastavení sběru dat z digitálních čidel a jejich následná analýza pro efektivnější výrobní postupy. Autor práce prokázal velmi dobré znalosti z oblasti zpracování dat včetně tvorby výstupů a následných vizualizací. Cíl práce byl splněn a práci doporučuji k obhajobě. Otázka: 1. Zvažoval jste nasazení i jiných nástrojů z oblasti BI než Power BI?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Luhan, Jan

Práce je zpracována na velmi dobré úrovni. Hlavní cíl v podobě nastavení sběru dat z digitálních čidel a jejich následná analýza pro zefektivnění výrobních postupů byl naplněn. Práce je orientována především na monitoring výrobního procesu u daného subjektu s praktickou aplikaci analýz prostřednictvím nástrojů MS Excel a především MS Power BI s využitím výkazů CEZ. V samotné práci je patrný systematický a praktický přístup k řešení dané problematiky, avšak v dílčích částech by práce mohla být zpracována detailněji a v širším kontextu (např. v návaznosti na "SWOT" analýzu a řízení výroby). Z práce je patrná autorova orientace na praktický výstup, který podpoří oblast řízení. Zpracování splňuje požadavky závěrečné práce, avšak lze nalézt drobné nedostatky ve formátování, stylistice či jazykových nepřesnostech. Z práce je zřejmá autorova orientace v dané problematice a systematický přístup při řešení problémů. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 143757