MATLUCHOVÁ, L. Daňová optimalizace formou paušální daně pro OSVČ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kopřiva, Jan

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pěta, Jan

Práce jako celek je logicky poskládaná, poskytuje jednoznačný postup jak by měla OSVČ postupovat, pokud se rozhodně využít institut paušální daně a to s ohledem nejen na problematiku daňovou, ale i sociální a zdravotní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Autorka práce zhodnotila možnosti, které mohou nastat při využití institutu paušální daně včetně dopadů na odvody státu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D Postup řešení práce je adekvátní tomuto typu závěrečné práce, použité metody není možné hodnotit, autorka totiž v práci žádné nezmiňuje.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autorka má přehled o výpočtech které realizovala a je schopna interpretovat jejich výsledek.
Praktická využitelnost výsledků C Práce poskytuje návod, jak postupovat v případě využití institutu paušální daně. Upozorňuje na omezení a rizika, které jsou důležité a jaké při jejich překonání vznikají povinnosti.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce má logickou strukturu a uspořádání včetně několika situací, které mohou v praxi nastat. Jazyková a terminologická úroveň je také odpovídající.
Práce s informačními zdroji C Autorka čerpá z rozmanité literatury a bylo nutné prostudovat větší množství zdrojů.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 140957