KOSKOVÁ, Š. Využití nástrojů projektového managementu při návrhu počítačové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Smolíková, Lenka

Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření projektu návrhu počítačové sítě pro společnost PCL TransPak Europe s.r.o. V analytické části provedla studentka vybrané strategické analýzy – PORTER, 7S, SWOT, studentka definovala základní prvky projektu – SMART cíl, přínosy, důvody realizace, trojimperativ projektu, kritéria úspěšnosti. Návrhová část je celá věnovaná vytvoření podkladů pro realizaci projektu. Studentka vytvořila identifikační listinu projektu, logický rámec projektu, milníky projektu, analýzu zainteresovaných stran, metodu WBS, analýzu rizik, časovou analýzu a rozpočet. Práce je kvalitně zpracována, je přehledná a uvedený projekt se pod ní dá implementovat. Otázka k obhajobě: Na straně č. 59 uvádíte, že režie na opotřebení vybavení je 15%, tedy 1047 Kč. Vysvětlete, podle čeho jste tuto výši stanovila.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pavelka, Martin

Studentka ve své bakalářské práci navrhuje realizaci projektu vytvoření počítačové sítě. Z formální stránky se v práci občas vyskytují drobné stylistické a gramatické chyby nikoliv však závažného charakteru. V rámci literárního přehledu studentka pracuje zejména s českými zdroji, ocenil bych využití několika zahraničních zdrojů, nicméně teoretický podklad hodnotím jako dostatečný. Nástroje pro analýzu firmy, jejího prostředí a vypracování analýzy rizik jsou správně využity a poskytují dostatečnou podporu pro provedení projektu. Cíl práce byl splněn, rozpočet projektu nepřesahuje zadané náklady, navržení sítě je dostatečné pro uvedené potřeby firmy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 142292