BĚLUNEK, M. Fyzický model nápravy pro testy odpružení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Mazůrek, Ivan

Diplomový projekt byl velmi multidisciplinární. Student přistupoval k řešení velmi zodpovědně. Konstrukční práce byla prověřena stavbou funkčního vzorku. Na něm byla posléze provedena identifikace MB modelu celé dynamické struktury zařízení. Práce byla podle mne připravena k obhajobě již v loňském roce, přesto k obhajobě přistoupil až letos, po ověření funkce modelu. Výstupní produkt bude velmi užitečný pro další výzkumnou činnost UK.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Dočkal, Aleš

Předložená práce se zabývá návrhem zkušebního zařízení pro výzkum parametrů podvozků vozidel. Za tímto účelem je navržena celonápravová zkušební stanice simulující poloviční model automobilu (zadní nápravu). Diplomant využívá poznatků z předešlých studentských prací, chybějící údaje doplňuje vlastním měřením. Za zmínku jistě stojí značný rozsah práce i široký záběr řešených problémů od konstrukčního návrhu včetně pevnostního i dynamického ověření, přes vlastní realizaci zahrnující rovněž úpravu stávajícího systému TriTec určeného k buzení stanice, až po odladění dynamického modelu na základě měření. Bez výhrad je rovněž logické uspořádání práce, použité metody a postupy. Na druhou stranu je možné vytknout řadu překlepů a nepřesností jak v textové části, tak např. ve výkresové dokumentaci (Rameno horní trubka). Zmíněné výhrady nijak nesnižují skutečnost, že předložená práce splňuje požadavky zadání a dokládá schopnost diplomanta samostatně řešit složité technické úkoly, interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry. Předloženou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 136895