WITASSEK, T. Vývoj uživatelského SW pro zpracování signálů dynamického chování technických soustav [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Lošák, Petr

Student v rámci svého diplomového projektu vytvořil funkční aplikaci, včetně příjemného uživatelského rozhraní, která usnadní práci při experimentální modální analýze a zrychlí i vyhodnocování dalších typických veličin při měření vibrací. Bohužel mu nezůstala dostatečná časová rezerva pro sepsání vlastního textu práce a pro testování vytvořeného programu, což je škoda. V ostatních kritériích má práce odpovídající úroveň. Doporučuji jí k obhajobě a navrhuji stupeň C / dobře

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací D
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kovář, Jiří

Zadáním závěrečné práce je vývoj softwarového řešení pro zpracování signálů dynamického chování soustav. Práce je členěna na rešeršní a realizační část. Rešeršní část práce ze zaobírá přehledem snímačů a technologií pro sběr dat ze snímačů. Tyto dvě kapitoly nejsou moc přehledně a důsledně vypracovány, jejich logické uspořádání by zasloužilo více pečlivosti. Kapitola, která prezentuje vytvořené softwarové řešení, nepůsobí moc přehledně a odhlédnu-li od grafického zpracování, tak největším problémem aplikace je nevhodně vytvořený postup softwarem při realizaci měření. Členění do tabelovaných částí, a ne do separátních aplikačních oken není vhodné. Podkapitola Testování softwaru, která má patrně popisovat testování vytvořeného softwaru, s testováním softwaru moc společného nemá. Co se týče grafické a stylistické úrovně práce a celkového zpracování, mám vážné výhrady k práci s citacemi - dokonce i rovnice, např. 5.29, a související postrádají citaci. Dále některé obrázky nemají dostatečnou kvalitu. Cíle práce nejsou splněné bezezbytku, ale spíše minimalistickým způsobem. Avšak celkově zadání považuji za splněné, s celkovým hodnocením uspokojivě/D.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 139964