ŠPATENKA, V. Spínaná nabíječka olověnných akumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kovář, Jan

Student navrhl pomocí programu PiExpert7 spínaný zdroj potřebných parametrů, který doplnil o řídící mikroprocesor. Ovládání pomocí rotačního enkodéru a čtyřřádkového LCD displeje je velmi podařené. Dále oceňuji vlastní výrobu impulsního transformátoru.V textu se často vyskytují překlepy, některé formulace jsou těžkopádné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Využití literatury B 8/10
Formální zpracování práce C 15/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Kubíček, Michal

Autor úspěšně navrhnul a realizoval nabíječku olověných akumulátorů se spínaným zdrojem, navíc s kvalitním uživatelským rozhraním v podobě textového displeje a rotačního enkodéru. Celý výrobek umístil do plastové krabičky vlastní konstrukce. Veškerá výrobní dokumentace (elektrická i mechanická) je v práci přehledně uvedena. Použití čtyřřádkového displeje a poměrně výkonného procesoru (navíc s USB rozhraním) mi připadá vzhledem k charakteru zařízení za poněkud neekonomické. Použití společného jádra pro dvě nezávislé tlumivky dvou samostatných zdrojů považuj za nekorektní. Drobné výhrady mám k textu práce, kde se poměrně často vyskytují překlepy (deska pro relé je patrně větší než 4x4 mm), jako usměrňovač používá "Grecův" můstek, na několika místech chybí spojky a předložky. Celkovou kvalitu práce však považuji za velmi dobrou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 44/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 31036