SURKOŠ, O. Komparace přesnosti měření optického a 3D kinematického systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. CESA. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kundera, Václav

Bakalářská práce s názvem Komparace přesnosti měření optického a 3D kinematického systému porovnává dva přístroje pracující na různém principu měření výkonu při provádění stejného pohybového prvku. Výsledky měření obou přístrojů byly poté porovnány s referenční hodnotou a určena odchylka od referenční hodnoty. Student ve své práci splnil všechny požadavky zadání, text práce má logickou návaznost a je v dostatečném rozsahu. Prezentační úroveň je na dobré úrovni a student prokázal teoretické i praktické znalosti v práci se všemi použitými přístroji i programy. Literární rešerše je na velice dobré úrovni, jakož i práce s použitou literaturou v textu. Zpracování výsledků a jejich interpretace je bez připomínek. V textu jsou pouze drobné formální chyby v podobě překlepů, nebo chybějících interpunkčních znamének, což ale nemá na kvalitu práce zásadní vliv. Student byl v průběhu vypracování bakalářské práce aktivní, konzultace probíhaly pravidelně, jeho přístup byl svědomitý. Podobnost se všemi dostupnými prácemi v aplikaci Thesis je 10 %. Práci uděluji 95 bodů ze 100 možných.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Adamík, Richard

Student předložil BP zpracovanou na 42 stranách. Zabývá se problematikou komparace přesnosti měření výskoku pomocí optického a 3D systému. V rámci literární rešerše student dostatečně zmapoval studie, které se zabývají využitím jednotlivých přístrojů. Zvolená metodika odpovídá požadavkům stanoveným pro tuto práci. Doporučoval bych původní záměr - využít jiný přístroj, který byl z objektivních důvodů nahrazen, zmínit hned v úvodu práce. Ve finále se toto nahrazení ukázalo jako vhodné a poukázalo, na vysokou míru spolehlivosti 3D systému, který vykazuje vysokou korelaci s referenční metodou. Interpretace výsledků je srozumitelná a výstižná. Po formální a jazykové stránce je práce v pořádku, nalezneme pouze drobné nedostatky. Výsledky student interpretoval srozumitelně, hypotézy potvrdil. Kladně hodnotím poukázání na limity komerčně dostupnějšího optického systému. V závěru chybí doporučení pro praxi, které poptávám v otázce k obhajobě. Celkově práci hodnotím jako povedenou a přínosnou pro obor a doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 142131