SMETANA, M. Sledování vlivu únavy na kvalitu techniky vybraných tělesných cvičení prostřednictvím 3D kinematické analýzy. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. CESA. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Adamík, Richard

Student předložil BP zpracovanou na 56 stranách. Kontrola plagiátu vykázala míru shody 21%, po bližším přezkoumání nevykazuje shodu v relevantních pasážích. Zabývá se problematikou vlivu únavy na kvalitu tělesného cvičení - dřepu a analýzou prostřednictvím 3D systému. V rámci literární rešerše student adekvátně zmapoval studie, které se zabývají podobnou problematikou. Zvolená metodika odpovídá požadavkům stanoveným pro tuto práci. Původně zamýšlená varianta zadního dřepu byla vzhledem k metodice rozmístnění markrů změnena na přední dřep. Při tvorbě metodiky student prokázal vysokou míru samostatnosti. Interpretace výsledků je srozumitelná a výstižná. Po formální a jazykové stránce je práce v pořádku, nalezneme pouze drobné nedostatky. Výsledky student interpretoval srozumitelně, jednotlivé hypotézy doplnil vysvětlením. Práce je vhodně doplněna grafickými prvky pro lepší pochopení problematiky. Student práci řádně konzultoval a pracoval samostatně. Celkově práci hodnotím jako povedenou a přínosnou pro obor a doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Bedáňová, Kamila

Zadání práce student splnil. Ráda bych vyzdvihla využití obrázků v textu. Velmi výrazně podpořili teoretickou část práce. Dobře se v práci orientuje, vše je jednoduše popsáno a díky tomu se bude dobře na práci navazovat. Chválím i využití vlastních fotografií, které velmi dobře zobrazují například úchopy osy. Velmi dobře pracuje student s textem a literaturou, drží linku obsahu a zbytečně neodbíhá. Udržuje i odborné názvy a nezaměňuje latinské a české popisky, což již svědčí o znalosti problematiky. Jen bych ráda upozornila na přesnější užití tělovýchovné názvosloví u slova odkmihy v rámci zahřátí, nejspíše se mělo jednat o předkopávání a unožování nebo jsem autora nepochopila. Převažující aktuální zdroje. Zpracování dat za mě na výbornou a užití práce pro praxi je skvělé. Pro mě krásné propojení oblasti sportu a technologií. Práci hodnotím výborně. Děkuji

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 142614