UHRÍNOVÁ, A. Hydrogely s inkorporovanými proteiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Venerová, Tereza

Studentka pracovala v rámci práce na dané téma s pro ni novými materiály. Díky pečlivému přístupu se i přes počáteční potíže podařilo zpracovat práci, která plně splňuje zadání. Studentka pracovala aktivně a do práce se zepojovala i cennými připomínkami. Práci ukončila formulací hydrogelů popsaných v zadání a tímto jej naplnila. Práci doporučuji k obhajobě a studentku hodnotím výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mravec, Filip

Studentka Alžbeta Uhrínová předložila bakalářskou práci na téma inkorporace biokompatibilní amfifilní bílkoviny do polysacharidových hydrogely. Práce je dělená na standardní části odpovídající struktuře VŠKP. Práce popisuje studium chování samotného kaseinu a obsahuje i prvotní výsledky inkorporace kaseinu do dvou zvolených polysacharidových gelů. Bakalářská práce je napsána dostatečně přehledně a neobsahuje příliš překlepů. K práci mám následující připomínky. Abstrakt je příliš stručný a nezohledňuje získané výsledky práce. Úvod je možná ochuzen o motivaci k danému studiu. Kasein, jako hlavní bílkovina, by si zasloužila podrobnější popis vlastností a využití. Popis gelotvorných polysacharidů gellanu a guarové gumy chybí úplně, což nutí čtenáře si vlastnosti, a například i struktury, dohledat. U obrázku 10 není zřejmý trend závislosti velikosti prvního píku na koncentraci kaseinu díky velmi vysokým hodnotám chybových úseček u píku 2. Bylo by přehlednější uvádět data samostatně, rozdělit osy, případně doplnit tabulkou hodnot uvedenou například v příloze. Obrázky 5, 16 a 17 nejsou bohužel v dostatečné kvalitě, aby podpořily tvrzení uváděné v textu, byť toto tvrzení je s vysokou pravděpodobností správné. Všechny tyto připomínky nesnižují hodnotu získaných výsledků v této bakalářské práci a doporučuji tak tuto práci k obhajobě a navrhuji hodnocení stupněm velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace C
Závěry práce a jejich formulace A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Úroveň jazykového zpracování B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 138986