ZAJÍČEK, M. Digitální zprovoznění robotizovaného výrobního systému pro paletizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Vetiška, Jan

Student samostatně dle pokynů vedoucího zpracoval diplomovou práci na zadané téma. V zadání byly stanoveny 4 cíle, které studen splnil. V úvodní části student vypracoval dobrý rozbor současného stavu poznání v oblasti paletizace. V následující kapitole je ukázány různé varianty paletizačního pracoviště dle hloubky automatizace z nichž poslední je digitálně zprovozněno v rámci zadané modelové úlohy. Modelová úloha řeší detailně chování a řízení celého pracoviště a je dobrým podkladem pro výuku. Práce má dobrou grafickou, stylistickou a pravopisnou úroveň. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kočiš, Petr

Na více místech jsem se setkal s chybami skloňování ve větách. Například v 1. odstavci kapitoly 4.1 jsou hned 2 chyby tohoto typu. Na začátku výpočtu jsou nedostatečně vysvětleny vstupy do výpočtu, tj. vysvětlení počtu přísavek. Vysvětlení počtu krabic, se kterými se bude manipulovat současně, jsem nenalezl. Na přiloženém videu jsem navíc viděl manipulaci robotu s 1 krabicí, ne se dvěma, jak je tomu ve výpočtu. Diplomová práce sice dokazuje odbornou způsobilost studenta vytvořit program pro zprovoznění systému robotického pracoviště včetně vhodného návrhu prostředí v HMI, tedy řešit úlohu. Nenalezl jsem ale, jaký problém student konkrétně řeší. V charakteristice zadání DP se pojednává o rychlosti přípravy a optimalizace taktu paletování. V práci se mi nepodařilo nalézt jasné výsledky tohoto požadavku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis D
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 138749