KOCANDA, T. Návrh výměníku tepla v jaderné elektrárně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Milčák, Pavel

Bakalářská práce je zaměřena na návrh nízkotlakého regenerativního ohříváku napájecí vody pro elektrárnu Dukovany. Na úvodní teoretickou část věnovanou jaderné energetice navazuje popis a účel ohříváků napájecí vody v technologických schématech. Stěžejní částí práce je tepelný výpočet nízkotlakého ohříváku NTO2. Bakalářská práce je zpracována na průměrné úrovni. Drobné chyby a nedostatky v práci obsažené nemají významný vliv na celkové hodnocení. Předloženou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kudela, Libor

Tato závěrečná práce se zabývá návrhem nízkotlakého ohříváku pro jadernou elektrárnu. Student nejdříve stručně popisuje jadernou energetiku jako takovou, dále se zaměřuje na popis primárního a sekundárního okruhu v Jaderné elektrárně Dukovany a následuje vysvětlení a funkce nízkotlaké regenerace. V praktické části student provedl tepelný výpočet druhého NTO. Práce je logicky dobře uspořádána, po grafické a stylistické stránce je na dobré úrovni a vyskytuje se v ním minimum překlepů. U tepelného výpočtu ve vzorci 38 chybí u vodivosti materiálu trubky celočíselná konstanta 2. Tato chyba pak ovlivňuje následující výsledky, i když se zbývající postup jeví jako správný. Student následně určil celkový počet trubek a délku jedné trubky. V práci by mohlo být alespoň zjednodušené technické schéma znázorňující uspořádání výměníku. Ve stručném závěru je shrnut obsah teoretické části a výsledky tepelného výpočtu. Cíle zadání byly splněny, ale v tepelném výpočtu se vyskytuje výše zmíněná chyba. Proto doporučuji práci s obhajobě s celkovým hodnocením B/velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 139870