KRUCINA, M. Technologické procesy obsahující ruční práce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kalivoda, Milan

Ruční a strojní procesy jsou v bakalářské práci představeny formou názorné rešerše. Členění je přehledné. U strojních záležitostí nejsou doloženy související výpočtové vztahy. Navazující ukázkový výrobní proces má obdobnou strukturu. Je víceméně stručný, jakoby průřezový, i když podchycuje jednotlivé fáze výroby dle reálné zakázky. V tom případě to mělo být využito k uvedení více odborných náležitostí či detailů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Dvořák, Jaromír

Předložená bakalářská práce je v rešeršní části zaměřena na strojní obrábění a ruční práce v průmyslové výrobě. Obě oblasti jsou podrobně popsány jako příručka nebo skripta, s logickým členěním a obsahem. V praktické části autor představuje výrobní proces výroby plastových oken a dveří. Jsou zde zahrnuty stroje a nástroje používány při samotné výrobě oken a dveří z nakoupených profilů. V práci úplně chybí propočty využití materiálu a zůstatek materiálu z nakoupených tyčí, jsou zde pouze výsledná čísla, která nejsou podložena. V předložených číslech celkových délek plastových profilů je nesmyslně sčítán profil na rám a na křídlo, každý profil je jiný a nelze je řezat z jednoho typu profilu, proto ani celková délka není předložena správně a tudíž ani počty nakupovaných tyčí neodpovídají skutečnosti. S výsledky a závěry tedy nesouhlasím. V závěru práce jsou porovnávány dvě zakázky z hlediska počtu vyrobených dveří a oken. Toto srovnání o ničem nevypovídá a neplynou z něj žádné závěry, pouze je evidentní, že se na větší zakázku spotřebovalo více plastových profilů a kovových výztuží, ovšem bez doložení výpočtů a vstupních dat. Práci doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením D.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 140318