BLAŽKOVÁ, J. Návrh podnikového finančního plánu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Žižlavský, Ondřej

Otázky k obhajobě diplomové práce: 1. Na základě jakých skutečností byl stanoven odhad plánovaných tržeb? 2. Jaké následky může mít pro firmu špatná prognóza poptávky po výrobcích firmy?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kocman, Lubomír

V úvodu práce se diplomantka detailně zabývala teorií finančního plánování. Velice správně vystihla, že finanční plánování nezahrnuje pouze finanční analýzu a její závěry, ale vyšla ze základního cíle podniku, což je zajištění růstu hodnoty firmy v čase. Zvláště v současné době pokračující ekonomické stagnace nebo i poklesu výkonnosti firem má uvedený finanční plán zásadní vliv na správné rozhodnutí manažerů, aby eliminovali případná nesprávná rozhodnutí na minimum a zabezpečili budoucí dlouhodobou prosperitu podniku. Na konkrétním podniku detailně analyzovala jednotlivé ukazatele finanční analýzy. Jednoznačně poukázala na to, že podnik, který je specializován jako subdodavatel pro stavební výrobu se v jednotůivých letech, se může dostávat do ekonomických problémů, které mohou skončit až bankrotem. Vzhledem ktomu, že nelze jednoznačně určit ekonomnický vývoj v následujících letech, sestavila finanční plán ve třech variantách. Následně na základě ukazatelů finanční analýzy zhodnotila jednotlivé varianty finančního plánu včetně všech rizik. V závěru mohu řící, že diplomantka ke zpracování diplomové práce postupovala systematicky se znalostí věci. Z toho důvodu doporučuji diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 62835