NECHVÁTALOVÁ, Z. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Sághy Estélyi, Kristína

Otázky k obhajobe záverečnej práce: 1) Aká bude návratnosť investície do turistického vláčku podľa jednotlivých variant (s. 92, tab. 24)? 2) Uveďte príklady opatrení v závislosti od výsledkov dotazníkového prieskumu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Pozitívne hodnotím porovnanie vybraného podniku s dvomi konkurentmi súbežne a vyhodnotenie situácie podniku porovnaním s vývojom v danom odvetví. Analýza problému bola uskutočnená pomocou metód, ktoré patria k najviac využívaným metódam v podobných analýzach. Nevyužívanie ďalších metód finančno-ekonomickej analýzy považujem za slabú stránku analytickej časti práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Uvedené návrhy riešenia v 4. kapitole sú vzhľadom k zameraniu analyzovaného podniku adekvátne, ale v niektorých prípadoch chýba podrobnejšia analýza a kvantifikácia prínosov návrhu pre podnik.
Praktická využitelnost výsledků C Návrhy v 4. kapitole sú realizovateľné, ale v niektorých prípadoch chýba detailnejší postup pre zavedenie v praxi.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práca je spracovaná prehľadne, avšak obsahuje drobné formálne a štylistické nedostatky. Použitá terminológia a odborná jazyková úroveň práce je veľmi dobrá.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Pozitívne hodnotím počet spracovaných zdrojov a prácu s odbornou literatúrou. Citácie informačných zdrojov sú v súlade s platnou smernicou.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Mařáková, Gabriela

V částech, kde jsou srovnávány finanční ukazatele různých společností, bych ocenila větší názornost u všech tří společností, ne jen DPMLB, aby byly jasně vidět rozdíly mezi jejich fin. ukazateli. Naopak oceňuji kreativitu navrhovaných řešení na zlepšení stávající situace, ze které je nahlíženo z více různých pohledů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 62977