HŮLOVÁ, M. Porovnání cen okrasných rostlin zjištěných zjednodušeným a nákladovým způsobem s různou charakteristikou typu zeleně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Lorencová, Marie

Diplomovou práci doporučuji k obhajobě s navrženým hodnocením „velmi dobře“.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Práce je vypracována v souladu se zadáním, cíle i rozsah zadání byly splněny.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Autorka v teoretické části vysvětlila pojmy a metody ocenění potřebné pro pochopení dané problematiky.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Autorka v souladu se zadáním diplomové práce stanovila ceny okrasných rostlin nákladovým i zjednodušeným způsobem. V práci je vhodně vybrána zahrada s různými typy okrasných rostlin ve funkčním celku s rodinným domem a pozemkem zastavěným touto stavbou. Autorka se v práci dále zabývala vlivem rozdílné lokality a stáří rostlin na zjištěné ceny. V závěru autorka přehledně shrnula zjištěné poznatky.
Odborná úroveň diplomové práce A Problematika je zpracována logicky a srozumitelně. Výsledky jsou vhodně prezentovány v podobě tabulek, grafů a doplněné komentáři.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Přínos této práce pro praktické i teoretické využití považuji za velmi dobrý. Práce nabádá k dalšímu zamyšlení.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Autorka v celé práci důsledně označovala citované prameny, v závěru je řádně uveden seznam literatury.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Úprava práce a odborná jazyková úroveň je velmi dobrá.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pertl, Marek

Autorka práce postupovala systémově, práce je velmi čtivá a přehledná. Dosažené výsledky jsou řádně zpracovány a okomentovány. Jednoznačně doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Studentka splnila cíle a rozsah zadání diplomové práce.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Práce je zpracována velmi pečlivě a svědomitě. Studentka postupovala v souladu se zadáním a neopomenula žádná důležitá fakta, která by k dané práci byla ještě zapotřebí.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Diplomová práce je zpracována velmi dobře, je čtivá, přehledná a výstižná. Zvolený přistup se jeví jako správný, jelikož diplomantka jednoznačně splnila rozsah zadání. Množství a způsob zpracovaných dat je pro účely práce vyčerpávající.
Obtížnost a správnost řešení A V diplomové práci nebyly shledány žádné nedostatky.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Diplomantka ve své práci rozebrala oba způsoby ocenění okrasných dřevin, nicméně žádný nový poznatek do řešené problematiky nepřinesla.
Odborná jazyková úroveň A Po této stránce je diplomová práce na vysoké úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Diplomová práce je zpracována velmi přehledně, texty jsou čtivé, grafy přehlédné a výstižné. Práce je oživena fotkami, nákresy či plány, což působí velmi dobrým dojmem.
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 62934