HOLÁNOVÁ, I. Detekce a laboratorní kontrola úniků nebezpečných chemických látek do životního prostředí s nutností výjezdu chemické laboratoře HZS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Mika, Otakar Jiří

Diplomová práce výborně splnila cíl i rozsah zadání, úroveň zpracování teoretické a analytické části je výborná. Diplomová práce řeší naléhavé problémy současné detekce a laboratorní kontroly úniků nebezpečných chemických látek. Diplomová práce je pojata velmi komplexně a fundovaně řeší a diskutuje závažné otázky detekce a laboratorní kontroly úniků nebezpečných chemických látek. Je zřejmé, že autorka věnovala velkou a nadstandardní péči odborným konzultacím s předními odborníky oboru. Největším přínosem je podrobné a správné vypracování nového metodického listu pro vybranou velmi toxickou látku. Odborným přínosem je také to, že diplomová práce využívá tři SW nástrojů pro modelování vybrané nebezpečné látky. Odborná úrověň diplomové práce je výborná. Přínos pro praktické i teoretické využití je nesporný, možno doporučit uvedený, navržený metodický list k posouzení na Generálním ředitelství HZS a jejího případné zavedení do praxe HZS. Studentka prokázala výborné znalosti uvedené oblasti, práce s literaturou je výborná a citace informačních zdrojů jsou správné. Formální uspořádání a úprava diplomové práce je výborná, obsahuje kromě odbornéhho textu i řadu přehledných tabulek, ukázky výše zmíněných SW nástrojů, fotografie speciálních přístrojů apod. Bohaté a cenné jsou také mnohé přílohy diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hradil, Jaroslav

Předložená diplomová práce Bc. Ivety Holánové na výše uvedené téma splňuje požadavky kladené na absolventa magisterského studia. Diplomantka prokázala schopnost analytického myšlení, shromáždit potřebné odborné údaje a řešit zadání do větších detailů. Diplomovou práci jako celek je možno dále použít v praxi, především v oblasti HZS. Správně využila vhodné metody modelování úniků NCHL. Předloženou diplomovou práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 62949