BARTOŠÍK, V. Řízení grafického OLED displeje mikrokontrolérem Atmel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanák, Pavel

Bc. Vladislav Bartošík na zadaném úkolu pracoval témeř samostatně, konzultace se mnou byly efektivní. Demonstrační vzorek funguje, studentovi se pouze nepodařilo implementovat vyhlazování hran v obrázcích. To bylo způsobeno nečekanou složitostí ovládacího programu displeje a na vyhlazování hran pak již nezbylo místo v RAM použitého mikrokotroléru. Vytvořený ovládací program je však zdařilý a s výkonnějším mikrokontrolérem půjde v budoucnu dobře rozšiřovat. Z formálního hlediska studentovi vytýkám pouze použití rastrových obrázků, které jsou po vytištění špatně čitelné a nedostatečnou práci s literaturou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury D 6/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Lattenberg, Ivo

Diplomová práce počtem 89 stran včetně příloh je po formální stránce v pořádku s malým množstvím gramatických chyb a překlepů. Má velmi dobrou grafickou úpravu. Diplomant s navrhl a realizoval přípravek demonstrující práci mikrokontroléru Atmel s displejem OLED. Pro finální realizaci byl vybrán mikrokontrolér Atmel ATmega32A a displej Densitron DD-25664GE-1A. Přiložený zdrojový kód programu má náležitě okomentované hlavičky jednotlivých funkcí, v jejich implementaci, zejména pak v delších funkcích, komentáře postrádám. Zadání je splněno s výhradou k části kde je požadován návrh způsobu vyhlazování hran. Zde diplomant konstatuje, že řešení přímo v mikrokontroléru není z důvodu absence RAM možné. Nicméně by asi bylo vhodné alespoň naznačit řešení, kdy budou zobrazovány předem vyhlazené obrazce a nastínit realizaci tohoto algoritmu přípravy vyhlazení na stolním PC. Z hlediska odborného kladně hodnotím zejména schopnost pracovat s novými a dosud ne tolik rozšířenými prvky mezi které vybraný OLED displej patří. Z hlediska práce s literaturou je třeba vytknout, že v práci jsou citovány pouze dva odkazy ([4] a [7]), zatímco v seznamu literatury je uvedeno odkazů sedm.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
81

Otázky

eVSKP id 32104