BARTOŠOVÁ, K. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Nový, Vítězslav

Střídmý a pokorný koncept je největší devízou práce, ve které autorka prokázala schopnost obstát v profesní praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Svědomitý a intenzívní přístup k práci s dobrým časovým rozvrhem
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Nový, Alois

Práce dokládá ideovou zralost i schopnost autorky uplatnit se v profesi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení B Autorka přivádí návštěvníka logicky nejvýznamnější komunikací od středu města a nechává ho vstoupit do areálu stávající historickou budovou. Toto sympatické řešení, které se vyhýbá exhibici vlastní novostavbou, však má za následek nástup do samotných zahrad z méně působivého místa.
Architektonické řešení A Návrh je založen na konceptu vycházejícím z podstaty existence Květné zahrady: zdůraznění přírody a potlačení staveb. Autorka odolala pokušení předvést se exkluzivní architekturou a vsadila na vnitřní spřízněnost nových geometricky uspořádaných květinových ploch s geometrií původního francouzského parku. Minimalisticky střízlivé objekty novostaveb tento záměr posilují. Nápadité je i vytvoření prosklené niky mezi stávající obvodovou zdí a novostavbou stálé expozice. Jedinou vadou na kráse je snad jen zbytečně spádovaná střecha kavárny.
Provozní řešení B Až na několik řemeslných chyb (děsivě působí např. otevírání dveří v kavárně u místností 1.05,1.06 a 1.07, ve stálé expozici by si návštěvníci zasloužili oddělená WC podle pohlaví, nemyslí se zde ani na vozíčkáře), je dispoziční řešení, vzhledem k úmyslně potlačenému rozsahu objektů, v podstatě přijatelné.
Technicko konstrukční řešení A Konstrukce všech novostaveb jsou jednoduché, reálné a i v měřítku architektonické studie dobře prezentované.
Formální úroveň A Grafické zpracování návrhu je na velmi dobré úrovni svědčící o profesionálním zvládnutí výpočetní techniky
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 22911