JAKOBOVÁ, M. Diagnostika plazmatu během depozice organosilikonových vrstev [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Krčma, František

Studentka během své práce realizovala měření podle původního plánu, bohužel díky dlouhodobé zdravotní indispozici byla měření realizována se zpožděním, což se negativně projevilo na kvalitě výsledné práce, nikoli však na kvalitě získaných výsledků. Díky tomu, že studentka byla v kombinované formě studia, měla omezenější přístup do placených databází literatury, přesto však mohla literaturu využít v podstatně větší míře, než se stalo. Celkový přístup k řešení problémů, jak experimentálních tak i interpretace výsledků, byl na dobré úrovni a jsem přesvědčen, že kdyby studovala v prezenční formě, práce by byla velmi kvalitní. Celkově hodnotím předloženou bakalářskou práci velmi dobře, tedy známkou B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování C
Využití poznatků z literatury C
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Dvořák,, Pavel

Práce Martiny Jakobové přechází po pěkném teoretickém úvodu do neúplného popisu experimentálního zařízení a poněkud problematického popisu výsledků, který obsahuje nedůslednosti, omyly, zaměněné grafy a protichůdná tvrzení. Prosím proto, aby slečna Jakobová při obhajobě uvedla, v jakém typu výboje byly experimenty prováděny a vyjasnila, jestli výsledky diagnostiky pulzního výboje uvádí závislosti na výkonu, jak tvrdí většina práce, nebo na délce prodlevy mezi výbojovými pulzy, jak tvrdí str. 29. Proč nebyla měření opakovaná nebo vhodně akumulovaná tak, aby bylo možno eliminovat "ustřelené body"? Velká část grafů působí dojmem, že měřené trendy se ztrácejí v chybě měření, což by mohlo být způsobeno právě málo důkladným měřením. Doporučuji vyjasněnit, jestli při přidání kyslíku intenzita záření pásu molekuly CO klesla, jak tvrdí text na str. 37, nebo vzrostla, jak vyplývá z tabulek na str. 33. Dále mi v závěru chybí podrobnější a konkrétnější shrnutí, jak přidávání kyslíku nebo zvyšování výkonu ovlivnilo zkoumaný výboj.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse E
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem D
Závěry práce a jejich formulace E
Navrhovaná známka
D

eVSKP id 23928