ADAMEC, M. Problematika pozorování objektů v dopravním zrcadle [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Semela, Marek

V rámci tvorby diplomové práce student prokázal, že je schopen řešit samostatně zadaný problém. Při zpracování práce mnohokrát konzultoval její obsah a způsob a zpracování měření s tím, že připomínky vždy následně zapracoval. Celkový závěr práce je poměrně neurčitý, domnívám se, že zde mohly být formulovány více alespoň dílčí závěry.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Diplomant splnil cíl v poměrně velkém rozsahu. Rozsah sledovaného tématu nelze jednou prací vyčerpat.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Práce je na velmi dobré teoretické úrovni. Diplomant při jejím zpracování provedl pečlivý sběr podkladů a souvisejících předpisů a přehledně provedl úvod do dopravních zrcadel.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Diplomant provedl na vybraných místech pečlivá měření a zhostil se úkolu k vyhodnocení velmi dobře.
Odborná úroveň diplomové práce B Po odborné stránce je práce poměrně zdařilá a je patrné, že diplomant věnoval studiu dané problematiky dostatek času.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Pro jednoznačné definování přínosu by bylo nutno provést více praktických měření za různých situací, případně definovat možnosti spatření objektů v zrcadle ve vztahu k jejich velikosti. Teoretický význam spočívá v ucelení problematiky dopravních zrcadel.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Bez výrazných připomínek.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň D V práci se vyskytují překlepy a formální úprava některých pasáží není příliš zdařilá. Pokusy o anonymizace registračních značek vlivem posunu nevyšly, totéž platí o reklamách. Z označení příloh není prakticky patrné, že se čtenář v příloze nachází.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Bradáč, Albert

Diplomová práce se zabývá ještě ně příliš zmapovanou oblastí a zejména rozsahem provedených měření výrazně překračuje požadavky, kladené na tento typ práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení A Byla provedena poměrně rozsáhlá měření, práce byla zaměřena na porovnání vyhdonocení dopravní situace se zrcadlem a bez.
Úplnost vypracování C Jedním z předpokládaných cílů práce byl i návrh posuzování dopravních nehod v místech s umístěným dopravním zrcadlem. o tomto není v práci ani zmínka.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Až na několik drobných nedostatků ve formátování je po grafické stránce práce na velmi dobré úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Přínos práce lze shledat spíše v teoretické úrovni.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 42163