ŠAŠEK, M. Návrh systému s permanentními magnety [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselka, František

Odevzdaná bakalářská práce je věnována problematice vizualizace systému s permanentními magnety. Práce je rozdělena na několik kapitol. Vyznačuje se přijatelnou stylistikou a grafickou úpravou. Zadání bakalářské práce bylo ve všech bodech splněno. Student ve své práci využívá nových funkcí v programu Autodesk Inventor Series 2012. Při zpracovávání své bakalářské práce postupoval student samostatně, avšak nikoliv kontinuálně. Vhodným způsobem aplikoval doposud získané znalosti a dovednosti. Přestože se vlastnímu návrhu stojánku s permanentními magnety věnoval pouze dílčím způsobem, konstatuji, že při zpracovávání této bakalářské práce se také teoreticky seznámil s problematikou klidových brzd, permanentních magnetů, návrhu systémům s PM a možností jejich inovace. Předmětem jeho zájmu byla rovněž problematika bezpečnosti elektrických strojů osazených klidovou brzdou s PM, využívaných ve speciálních aplikacích. Při zpracovávání animace konstrukčního provedení klidové brzdy s PM tvůrčím způsobem využil získané znalosti z práce s nejmodernější technikou, které se při provádění animací využívá. Tato práce zatím nebyla dokončena. Získané výsledky a poznatky bude možno využít při výuce v předmětech „Stavba elektrických strojů“ a „Laboratoře elektrických strojů a přístrojů“.

Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Janda, Marcel

Student vzpraval bakalářskou práci na téma Návrh systému s pernamentními magnety. Ve své práci se zabýval vytvářením modelu v prostředí Autodesk Inventoru. Popsal vlastnosti možnosti tohoto prostředí a zhodnotil možnosti tohoto programu pro vytváření animací. V praktické části se pak věnoval modelu magnetického držáku a vytváření jeho animace. Celkově je bakalářská práce realizována spíše jako přehled novinek, které se objevili v jedné z verzí Autodeks Inventoru. Tento přehled je velmi stručný a trošku nepřehledně řešený. Jedna část práce je věnována stanovení přídržné silý pernamentních magnetů. V těchto kapitolách se objevuje celá řada veličin a zkratek, které nejsou uvedeny v seznamu symbolů a zkratek. Kromě toho práce obsahuje měření magnetického pole na povrchu stojánku. Toto měření je vfšak uvedeno mimo hlavní práci v přílohách a není dostatečně popsáno ani vyhodnoceno. Konkrétně chybí pořádný např. popis měřicích bodů. V poslední části student vytvořil student animaci magnetického držáku. Tato animace je velmi zdařilá a je dobře provedena. Po formální stránce obsahuje práce velké množství chyb a nepřesností. I přes uvedené nedostatky splnil student zadání a bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
C
Body
79

Otázky

eVSKP id 48659