KRKOŠKOVÁ, P. Přínosy řízení skladových zásob ve vazbě na optimalizaci jejich výše [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Diplomantka přistupovala ke zpracování iniciativně a samostatně. Dobře pochopila úlohu zásob a to jak po stránce potřeby pro plynulost materiálových toků, tak i ve prospěch posílení kapitálu vlastníka. Sestavila i doporučující podmínky pro realizaci vybrané varianty s využitím informačního systému podniku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle byly diplomantkou naplněny a to, jak po stránce návrhu řízení zásob, tak po stránce jejich možného zavedení s využitím produktu informačních technologií.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Diplomantka se zaměřila na realizaci dvou možností řízení zásob a zhodnotila jak jejich přínosy pro kapitálovou vázanost zásob, tak i jejich negativa při volbě metody.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Přistupovala k interpretaci na základě daného a analyzované stavu řízení zásob a závěry ověřila na vybrané skupině.
Praktická využitelnost výsledků A Zvolený přístup pro řízení zásob je řešen včetně vazeb na současný informační systém podniku, což je možno považovat za přínos diplomantky.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Diplomantka pracovala s 24 literárními prameny a tím zajistila odbornou jazykovou úroveň. Grafická úprava je výhodně sestavená, textovou část vhodně doplňují grafy a tabulky.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce s literaturou se zobrazuje v teoretických východiscích, kde popisuje různé možnosti přístupů k řízení všech nezbytných skupin zásob pro plynulost materiálových toků v podnikatelské činnosti.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Adensam, Miroslav

Diplomantka na základě teoretických znalostí a profesních zkušeností velmi dobře analyzovala současný stav. Navrhla velmi efektivní řešení optimalizace procesu řízení skladových zásob s využitím současného informačního systému bez nutnosti dalších investičních nákladů. Implementace jí navržených opatření povede k výrazné automatizaci procesu doplňování skladovýc zásob (MIN - MAX plánování), které eliminuje časté manuální vstupy, zajistí větší spolehlivost systému a v konečném důsledku povede ke snížení skladových zásob a úspoře pracovní síly. Implementace modulu konsignačního skladu umožní převést více materiálů do tohoto režimu a tím následně uvolní firemní kapitál nyní vázaný v těchto materiálech.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 54350