RYŠKOVÁ, M. Polymer-cementové kompozity se zvýšenou žáruvzdorností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Šoukal, František

Studentka Bc. Martina Ryšková prokázala při řešení diplomové práce schopnost přiměřeně samostatně vypracovávat experimentální úkoly a řešit komplikace vyvstávající při jejich realizaci. Získané experimentální výsledky zpracovávala samostatně s většími korekcemi ze strany vedoucího. Studentka projevila přiměřenou schopnost ze získaných výsledků vyvozovat odpovídající a zároveň přiměřené závěry opět s většími korekcemi ze strany vedoucího. Diplomovou práci Bc. Martiny Ryškové celkově hodnotím známkou B a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Závěry práce a jejich formulace C
Celkový přístup k řešení úkolů B
Využívání konzultací při řešení práce B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Opravil, Tomáš

Bc. Martina Ryšková vypracovala svou diplomovou práci "Polymer-cementové kompozity se zvýšenou žáruvzdorností". Ve své práci se věnuje testování žároodolnosti MDF kompozitů s rozdílným množstvím a typem PVAl. Diplomová práce je členěna celkem přehledně. Práce obsahuje poměrně velké množství překlepů a drobných textových chyb. Např.na staně 7 v (Úvod) chybý slovo ve větě "Pro tuto práci vytyčeny následující cíle:", dále na stejné straně je uveden součinitel vody namísto vodní součinitel atd. Dále neodpovídají odkazy na obrázky v textu jako je tomu např. na straně 32, kde se studentka odkazuje na obr. 23 kde by měl být hydraulický lis, ale jsou tam pece. V případech kde jsou uváděny obsahy složek v procentech by bylo dobré uvádět o jaká procenta jde (hmotnostní, objemová, atd.), tento údaj chybí např. v tabulce č. 6, která uvádí složení testovaných MDF kompozitů a pro posouzení a vyhodnocení experimentů je klíčová. Za kladné lze považovat množství provedených analýz jejichž výsledky jsou v práci uvedeny. Naopak vzhledem ke skutečnosti, že jde o diplomovou práci mohlo být testováno váce než 9 MDF kompozitů. Závěr práce je z odborného hlediska v pořádku, ale mnoho formulací je nestandartních. Celkově však předložená diplomová práce splňuje stanovené poždadavky pro tento typ práce. Předloženou práci hodnotím stupněm C a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Kvalita zpracování výsledků C
Logické členění práce B
Splnění požadavků zadání B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování D
Formální úroveň práce – celkový dojem C
Závěry práce a jejich formulace C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 58622