BERANOVÁ, D. Možnosti využití tuhých zbytků z fluidního spalování pro přípravu směsných portlandských cementů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Opravil, Tomáš

Studentka Denisa Hanisková vypracovala svou bakalářskou práci na téma "Možnosti využití tuhých zbytků z fluidního spalování pro přípravu směsných portlandských cementů". V průběhu řešení své práce provedla studentka celou řadu experimentů. Data získaná z eperimentů přehledně a srozumitelně zpracovala. Formulované závěry jsou srozumitelné, jednoznačné a výstižné. Celkově práci hodnotím známkou A a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šiler, Pavel

Možnosti využití fluidních popílků je velmi aktuální a zajímavé téma. Množství výsledků dle mého názoru přesahuje rozsah bakalářské práce. Během práce bylo vzhledem k použitým materiálům dosaženo vysoké pevnosti v tlaku (112,6 MPa). Závěry práce jsou jasné a srozumitelné. V práci bylo nalezeno také několik nedostatků. Hodnoty w/c u složení připravených past jsou různé, i když složení je stejné. Není řečeno proč byly malty připravovány s různýmy w/c. Chybí graf kalorimetrie pro K8 filtrový a Ledvice ložový popílek. Strana 12 špatný vzorec minerálu hennebachit. Chybí popis co bylo studováno v obrázku 17. Celkový dojem z předložené práce je výborný. Nalezené nedostatky jsou spíše formálního charakteru. Práci doporučuji k obhajobě se známkou výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Závěry práce a jejich formulace A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 58657