DARAKEVOVÁ, M. Samonivelační podlahy na bázi druhotných surovin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Opravil, Tomáš

Studentka Michaela Darakevová vypracovala svou bakalářskou práci na téma "Samonivelační podlahy na bázi druhotných surovin". Při své práci se studentka nejprve zaměřila na tvorbu vlastní základní matrice pro samonivelační podlahové systémy a následně pomocí modifikantů řízeně upravovala vlastnosti testovaných směsí. Jako kamenivo byla snaha v těchto samonivelačních systémech použít sekundárních surovin. Při práci v laboratoři si studentka počínala jistě a získaná data dokázala sama zpracovat. Na základě výsledků pokračovala stdentka v dalších experimentech kterých ve své bakalářské práci provedla témeř 150. Práci hodnotím známkou A a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šiler, Pavel

Studentka v předkládané práci předložila velké množství výsledků a splnila veškeré cíle práce. V práci chybí 28 denní pevnosti, takže není možné úplné srovnání s komerčními výrobky či normamy. I tak, ale dosáhla výsledků podle kterých se dá očekávat, že takto připravené výrobky mají komerční potenciál, což dokázala také závěrečným srovnáním s komerčně vyráběnýmy produkty. Jelikož práce byla zaměřena spíše na zjištění pochůznosti nejsou 28 dnenní pevnosti tak důležité. V práci jsem našel několik nedostatků. Stránky jsou špatně číslovány. U tabulky 10 nejsou uvedeny jednotky a u některých dalších tabulek jsou jednotky psány v různém formátu. Není vysvětleno, proč jsou u mnoha vzorků nulové pevnosti. Není pospán princip laserové difrakce, pouze foto přístroje. I tak je celkový dojem z práce výborný. Práci doporučuji k obhajobě se známkou výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 58655