FABIÁN, M. Opakovač pro PMR pásmo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Sigmund, Milan

Zadání práce bylo zcela splněno. Student pracoval samostatně s využitím externích konzultací, věnoval se práci průběžně a hotovou diplomovou práci dokončil v předstihu. Navržený opakovač byl realizován ve formě funkčního vzorku a jeho činnost ověřena v terénu. Získané reálné výsledky jsou v závěru práce diskutovány. V textu práce se vyskytuje několik formálních nedostatků, např. dvě různé tabulky jsou stejně označeny jako Tab. 5, osy spektrogramů nejsou popsány, schéma zapojení je obtížně čitelné, fyzikální jednotky jsou psány šikmo, apod.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

František,, Vařacha

Práce je napsána jasně a přehledně. Provedená úspěšná praktická zkouška je nejlepším důkazem o znalostech a schopnostech autora. Bohužel je zde jedna dosti závažná chyba na str. 27. Autor se zde zmiňuje, že zařízení je napájeno ze šesti NiMH akumulátorů, každý o kapacitě 2700mAh (údaj o kapacitě ze strany 31), které jsou zapojeny do série. Dále pak autor na straně 31 mylně vypočítal, že celková kapacita baterie je 6 x 2700mAh = 16200mAh. Následující výpočty vycházející z tohoto výsledku jsou samozřejmě chybné. Pevně věřím, že této chyby se autor dopustil "v zápalu boje" a určitě zná správný postup výpočtu celkové kapacity baterie.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 31118