FOLTÝN, P. Návrh malé větrné elektrárny se Savoniovým rotorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Procházka, Zdeněk

Bakalářská práce svým rozsahem odpovídá zadání a splňuje všechny jeho body. Přístup studenta k řešení byl velmi dobrý s vlastním přínosem a iniciativou. Ve své práci nashromáždil obsáhlý podkladový materiál, při jehož zpracování prokázal schopnost jak samostatné teoretické analýzy, tak i její praktické aplikace při návrhu malé větrné elektrárny se Savoniovým rotorem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Macháček, Jan

Po obsahové stránce je předložená práce zpracována na velmi dobré úrovni. Všechny body zadání jsou v práci zpracovány. Z uvedených citací je patrné, že zpracovatel věnoval tématu značnou pozornost. Odborná úroveň práce je taktéž na velmi dobré úrovni. Zpracovatel provedl a interpretoval návrh a výpočet větrné elektrárny podrobně, včetně návrhu konstrukčních detailů a výkresové dokumentace, což bylo zřejmě i nad rámec zadání. Po formální stránce je práce na dobré úrovni, kterou snižují jen občasné netechnické výrazy a formulace typu populárně naučných časopisů. Jediným nedostatkem práce je absence jakéhokoliv ekonomického zhodnocení, které tedy nebylo v zadání práce, ale ke komplexnímu řešení tématu patří. Vzhledem k výše popsaným skutečnostem hodnotím práci stupněm výborně / A a doporučuji k obhajobě. Dle možnosti a průběhu obhajoby podporuji návrh na zvláštní ocenění této bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 22195