PIJÁK, J. Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Havliš, Karel

Od začátku práce cílevědomé směřování k racionálně uspořádanému prostorového konceptu bez nadbytečných gest je hlavní vlastností systematického postupu vlastního řešení autora. Promýšlené jednotlivé složky výsledné práce svědčí o komplexnosti přístupu k zadané úloze. V celkovém výrazu se také projevuje svědomité hledání reálné podoby solidně proveditelné stavby s nenápadnou, přesto ale osobitou architekturou. Otázky a náměty k obhajobě: Vysvětlit blíže funkci světlíků, zejména jejich uplatnění v architektuře vnitřních prostor bydlení studentů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Svědomitý, velmi pracovitý, snaha nalézt celkově vyvážený koncept
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Foretník, Jan

Přes všechny výše uvedené nedostatky je předložená práce solidním a úplným návrhem a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A 90 Adekvátní k dané lokalitě, navrhovaná hmota vhodně doplňuje blok a zvýrazňuje nároží, zvolené řešení má přiměřené měřítko.
Architektonické řešení B 80 Je patrná snaha o současné řešení, členění fasády a její měřítko je přiměřené. Na studentský projekt určený pro studenty bych ale očekával odvážnější architektonický výraz navrženého objektu.
Provozní řešení D 65 Provozní řešení obsahuje výrazné chyby, byť pravděpodobně odstranitelné v dalším stupni PD: - problematické zásobování menzy (kolize s kolárnou, chybí manipulační plocha, skladník) - provoz kuchyně ve vztahu ke skladům, dimenze skladů menzy - chybí zázemí pro zaměstnance v obchodech a ve fitness - rampa do garáží má sklon 18% místo uvedených 14% - chybí evakuační výtah požadovaný normou pro ubytovací zařízení nad 3 NP - na pokojích s kuchyňkou postrádám filtr mezi kuchyňkou a WC Oceňuji různorodost nabízených pokojů.
Technicko konstrukční řešení C 70 Zvolené konstrukční řešení (ŽB skelet) je reálné. V detailu je několik nedostatků: - řešení atiky vč. tepelného mostu v koutě - nedostatečné zateplení střechy a garáží - umístění dvou kročejových izolací ve skladbě podlah
Formální úroveň C 75 Předložená práce je prezentována stručně, ale přehledně. V předloženém paré jsem postrádal především půdorys 2.PP. Projekt obsahuje i další dílčí nedostatkym např.: - absence výškových kót v půdorysech - nepřehledné číslování místností - označení výstupních čar schodišť - podélný řez není veden rampou
Navrhovaná známka
C
Body
76

Otázky

eVSKP id 39652