TOCHÁČEK, J. Šnekový dopravník drceného kameniva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Kašpárek, Jaroslav

Student se ve své práci zabývá návrhem a konstrukčním řešením šnekového dopravníku pro dopravu drceného kameniva. Autor v úvodních částech velmi stručně uvádí formou rešerše konstrukci prvků dopravníku pro jednotlivé typy dopravovaného materiálu. Dále navazuje návrhový výpočet parametrů, z nějž vychází při volbě komponentů šnekového dopravníku. Po volbě komponentů student Tocháček provedl přepočet základních parametrů a v závěru kontroluje pevnostní vlastnosti vybraných součástí. Práce je z hlediska požadavků a cílů dle zadání úplná. Postup a rozsah řešení práce je správný a kompletní. V práci student prokázal přehled v dané oblasti dopravníků a jejich komponent a použil znalosti převážně z oblasti pružnosti a pevnosti. Schopnost studenta interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich dílčí závěry je dobrá. Uspořádání osnovy práce je logické a kapitoly na sebe navazují. Formální náležitosti práce jsou splněny. Grafická úprava textové části práce je dobrá, zpráva obsahuje přiměřené množství schémat a obrázků. Stylistická úprava a pravopis jsou v pořádku. Citace zdrojů jsou uvedeny správně, počet uváděné literatury je přiměřený konstrukčnímu typu práce. Výkresová část práce je dle zadání úplná. Autor se zde nedopustil žádných vážných nedostatků v kotování (výhrada = sestava šnekového dopravníku = chyba v zobrazení řezu A-A). Bakalářská práce pana Tocháčka je hodnotná a doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Pokorný, Přemysl

Předložená bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem šnekového dopravníku. Práce je zpracována přehledně a je logicky členěna. Popis vlastního konstrukčního řešení je doplněn potřebnými funkčními výpočty a názornými obrázky. Grafické pojetí práce je velmi dobré a jsou zde důsledně citovány použité zdroje. Celkově má práce velmi solidní úroveň a je plně v souladu se zadáním.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 63416