KANČO, V. Simulace MIMO systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Prokopec, Jan

Předložená práce na téma Simulace MIMO systémů splňuje požadavky na diplomovou práci. Student prostudoval problematiku MIMO systémů, vytvořil několik skriptů v Matlabu pro ověření funkce simulačního programu a vytvořil jednoduché uživatelské rozhraní, které umožňuje nastavovat parametry přenosového prostředí. Formální stránka práce je na nízké úrovni. V textu jsou použity strojové překlady, obrázky jsou vloženy v nízké kvalitě a jsou velmi špatně čitelné. U některých pojmů student dostatečně nevysvětlil jejich význam. Praktická stránka práce je na dostačující úrovni, přestože ve výsledném GUI není možné měnit počet vysílacích a přijímacích antén. Přes výše uvedené nedostatky doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) D 12/20
Formální zpracování práce D 12/20
Využití literatury B 8/10
Splnění zadání C 38/50
Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Vařacha, František

Práce splňuje zadání. V závěru je napsáno: "...se jedná o poměrně novou problematiku..." a proto si myslím, že by se mělo zajít poněkud hlouběji do této problematiky a věnovat několik stran poněkud podrobnějšímu popisu. V této podobě působí teoretický úvod práce jako soupis postulátů a seznam vzorců. Co se týče formálního zpracování, tak by se jistě dalo vyhnout překlepům (str. 31, 4. řádek slovo prtoo) a ohlídat pravopis ( str. 33, 2. řádek slovo nepřímo-úměrně). Též kvalita některých obrázků pokulhává za standardem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce C 38/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
B
Body
83

Otázky

eVSKP id 31131