ŠEVČÍKOVÁ, L. Vyhodnocení příčin dopravních nehod vozidel městské hromadné dopravy v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Panáček, Vladimír

Předloženou diplomovou prací diplomantka prokázala schopnost samostatně vyřešit zadaný inženýrský problém. Práci pravidelně konzultovala s vedoucím a pečlivě zapracovávala vznesené připomínky a náměty. Významným přínosem pro odbornou i laickou veřejnost jsou provedená experimentální měření - synchronizované brzdné zkoušky tramvaje Anitra a osobního vozidla Škoda Octavia II Combi uskutečněné v součinnosti s ÚSI VUT a DPMB a.s. za účelem videodokumentace rozdílu dráhy potřebné k zastavení uvedených dopravních prostředků (tj. kolejového a nekolejového vozidla) z různých výchozích rychlostí. Práce splňuje kritéria kladené na tento druh VŠKP, a proto práci doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením výborně A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomantka naplnila bezezbytku všechny cíle položené zadáním práce.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretickou částí si diplomantka vytvořila dobrou základnu pro zpracování cílů zadání.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Poskytnuté podklady diplomantka vyhodnotila vyčerpávajícím způsobem, aplikovala vhodné metody pro zpracování podkladů.
Odborná úroveň diplomové práce A Práce je na dobré odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Praktickým přínosem práce jsou mj. vyhodnocené příčiny vzniku dopravních nehod s prostředky MHD v Brně a návrhy opatření pro snížení jejich nehodovosti. Neopomenutelným přínosem pro praxi jsou nad rámec práce provedená experimentální měření - brzdné zkoušky tramvaje Anitra a vozidla Škoda Octavia II za účelem stanovení rozdílů dráhy potřebné k zastavení těchto dopravních prostředků.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Literatura je citována v souladu s příslušnou citační normou.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Formální členění práce je dobré, některé formulace mohly být skládány čtenářsky příznivěji.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Finstrle, Jiří

Diplomová práce je zpracována odborně a dopravně fundovaně. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Při čtení práce není srozumitelné, zda se studentka odkazuje na odbornou literaturu – uvedenou na počátku práce, nebo na použité podklady – uvedené na konci práce – navíc číslovaní je ve stejných závorkách. Německá čeština. Spojky a předložky na konci řádku.
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 63319