MEJZLÍK, V. Mikroprocesorem řízená testovací jednotka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolouch, Jaromír

Student se v projektu zabýval návrhem mikroprocesorem řízené testovací jednotky. Na základě rozšířeného zadání z firmy Honeywell provedl rozdělení jednotky na dílčí bloky, které podrobil analýze ve smyslu možných řešení. Jednotlivá řešení srovnal a vybral preferovanou variantu. Dále pro jednotlivé funkční bloky navrhnul obvodové zapojení včetně desek plošných spojů a jednotku po hardwarové stránce zrealizoval. Po realizaci se zabýval návrhem embedded softwaru pro implementaci zadaných funkcí testovací jednotky a softwaru pro PC umožňujícího přenos dat mezi PC a jednotkou. Student pracoval samostatně. Základní požadavky zadání projektu splnil. Z funkcí z hlediska komfortu chybí možnost automatického běhu sady skriptů a přenosu výsledků testů do PC přes zvolené USB rozhraní. Obojí se dá však pokrýt modifikací softwaru. Po formální stránce úprava práce respektuje normy a zvyklosti. Posudek zpracoval externí vedoucí - konzultant Ing. Kravka, Honeywell s.r.o.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 16/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Tošovský, Petr

Odevzdaná diplomová práce je z hlediska navrhovaného zařízení rozsáhlá. Autor navrhl řídící jednotku, vstupní a výstupní modul a napájecí zdroj. Každá tato část je dobře diskutována z hlediska možné koncepce, výhod, ceny atd. Dobře je diskutován i vytvořený software. Navržené zařízení značně přesahuje požadavky zadání. Práce je po formální stránce velice dobře strukturovaná, poměrně nelogicky však chybí ucelený popis řídící jednotky. Práce by rovněž měla obsahovat uživatelský manuál realizovaného zařízení. Autor se v některých částech vyjadřuje technicky nepřesně. Sdružení vodičů do sběrnice ve schématu řídící jednotky neobsahuje označení jednotlivých vývodů, což omezuje čitelnost schématu. Kvalita obrázků je místy nízká (Obr. 3.1). Využití literatury je na velice dobré úrovni. I přes některé nedostatky oceňuji kreativní přístup autora k řešení problémů, vytvoření interpretu skriptovacího jazyka a také využití knihoven pro některé periferie.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 31150