KRÁSNÝ, V. Moderní metody kódování řeči pro přenos po mobilní síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Smékal, Zdeněk

Diplomová práce se zabývá metodami kódování řečového signálu pomocí širokopásmového kodeku AMR-WB. Cíle zadání byly splněny. Student konzultoval pravidelně s vedoucím práce a dbal jeho pokynů. Dílčí algoritmy byly odladěny v programu Matlab-Simulink.

Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Sysel, Petr

Část zadání bakalářské práce nebyla podle mého názoru splněna. V práci jsou podrobně popsány algoritmy kodeku AMR-WB, ale chybí popis kodeku VMR-WB požadovaný v zadání. Obsah práce je navíc značně nevyvážený. Teoretický popis kodeku AMR-WB zabírá celkem 25 stran. Popis je strohý, není například doplněn obrázky s ilustračními průběhy jednotlivých signálů nebo kmitočtových charakteristik použitých filtrů. Naproti tomu popis praktické části implementace vybraných algoritmů v prostředí Matlab zabírá pouhé 3 strany včetně obrázků. Po formální stránce je práce zpracována relativně pečlivě, obsahuje minimum překlepů. Vytkl bych jenom umísťování popisků tabulek pod tabulky a neuzavírání odkazovaných čísel rovnic do závorek.

Navrhovaná známka
D
Body
68

Otázky

eVSKP id 62086