SKOŘEPOVÁ, M. Analýza vlivu výše akontace u hypotečního úvěru na cenu nemovitosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Kocourková, Gabriela

V průběhu řešení přistupovala diplomantka k zadanému úkolu velmi iniciativně a zodpovědně.Studentce se podařil splnit zadaný cíl práce, předvedla dostatečné teoretické znalosti, které následně uplatnila při zpracování praktického úkolu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomantka splnila cíl diplomové práce.Práce je zpracována v odpovídajícím rozsahu 64 stran se třemi přílohami.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Zpracování teoretické práce i jeho rozsah plně pokrývá potřeby pro řešení konkrétního zadání.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Studentka využívala všech dostupných materiálů a to obecně dostupné literatury i interních dat zvoleného konkrétního projektu.
Odborná úroveň diplomové práce A Studentka prokázala schopnost samostatně komplexně řešit zadaný úkol jak po stránce teoretické, tak i v aplikaci na konkrétním příkladu a používání odborné terminologie.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Tato práce je vhodnou vstupní studií do dané problematiky.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Práce je po stránce dodržování autorských práv velmi dobře zpracována.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Práce je po formální stránce velmi dobře zpracována.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vítková, Eva

Diplomová práce je jasně strukturována, s logickým uspořádáním. Po stránce grafické, stylistické i odborné je na dobré úrovni. Cíl práce byl splněn, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Cíl i rozsah diplomové práce splňuje oficiální zadání.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Řešení diplomové práce bylo vhodně použito a cíl byl splněn.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Diplomová práce je zpracována velmi zodpovědně, analytická část mohla být rozšířena o pohled časové hodnoty peněz.
Obtížnost a správnost řešení B Studentka byla schopna získat informace o finančních zdrojích a s relevantními daty dále pracovat.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Diplomovou práci je možno použít v oblasti finančního poradenství.
Odborná jazyková úroveň A Studentka v diplomové práci vhodně použila terminologické termíny týkající se dané odbornosti.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Formální i grafická úprava je na velice dobré úrovni. Menší množství překlepů neovlivňuje celkovou odbornost diplomové práce.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 63143