GERÁK, J. Píst zážehového motoru závodní verze Škoda 110 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Svída, David

K řešení bakalářské práce pan Jakub Gerák přistupoval odpovědně, využíval konzultací a potřebných podkladů nutných k řešení. S jejich využitím pak dospěl k návrhu základních rozměrů a provedení pevnostní kontroly kritických průřezů pístu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Maršálek, Ondřej

Drobné nedostatky zde lze najít ve formulování abstraktu a ve vhodnosti použití některých slovních spojení v jeho anglickém překladu. Z hlediska stylistiky a pravopisu, nejen v oblasti interpunkce, lze v této bakalářské práci nalézt nemalé množství chyb. Celkově by si tato práce zasloužila odbornou jazykovou korekturu. Některé rovnice, například na stranách 20 a 37, zcela postrádají své označení (číslování). Z uvedeného textu rovněž není jednoznačné, z jakého informačního zdroje pocházejí rovnice (vzorce), použité pro výpočty. Po grafické stránce je tato práce na průměrné úrovni. Je nutné vyzdvihnout a zohlednit fakt, že student Jakub Gerák iniciativně navrhl vlastní téma této bakalářské práce, ve kterém řešil konkrétní problém a dobral se konkrétního výsledku. O adekvátnosti použitých metod a přístupů, stejně jako správnosti výsledku (stanovení příčiny poruchy), by bylo možné polemizovat. Případné sofistikovanější metody a postupy by ovšem výrazně přesáhly úroveň běžných bakalářských prací. Proto je možné tuto bakalářskou práci chápat například jako prvotní seznámení se s řešeným problémem, použitelné třeba jako dobrý základ práce diplomové. V té by již ony zmíněné sofistikovanější metody a přístupy byly nezbytností. Vypracování plně vyhovuje požadavkům zadání. Proto je možné práci doporučit k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 63121