VICHTA, M. Bezdrátovy elektronický měřící a zabezpečovací systém budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Prokopec, Jan

Předložená bakalářská práce obsahuje popis zabezpečovacího sytému s přenosem informace pomocí GSM sítě k uživateli. V práci schází podrobnější popis navržené bezdrátové sítě, v práci uvedené schémata zapojení jsou převzatá bez uvedení zdroje. V teoretické části práce jsou popsány bloky od firmy Jablotron, při realizaci však student použil výrobky firmy Euroalarm. V práci nejsou uvedeny konkrétní výsledky, nebylo možné zkontrolovat činnost systému. I přes uvedené výtky bylo zadání práce splněno. Formální stránka je na odpovídající úrovni. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce D 12/20
Využití literatury D 6/10
Navrhovaná známka
D
Body
63

Posudek oponenta

Frýza, Tomáš

Předložená bakalářská práce pojednává o možnosti využití bezdrátových senzorů k vytvoření jednoduchého zabezpečení hlídaného objektu (rodinného domu). Práce obsahuje 33 stran (+ formální náležitosti), přičemž některé pasáže (schémata, tabulky s popisem svorek, či součástek, ...) patří do příloh a ne do samotného textu. Jak po formální, tak i po věcné stránce vykazuje práce značné nedostatky. Především popis jednotlivých částí zařízení je povrchní a pro technickou praxi nepoužitelný. Mnohdy se jedná pouze o soupis zbytečných informací. Text obsahuje velké množství převzatých obrázků ve špatné kvalitě a bez hlubšího popisu. Z textu není zcela zřejmé, které senzory jsou připojeny pomocí ZigBee (obr. 13, obr. 18) a které moduly student realizoval sám. Rovněž původní myšlenka vytvoření jediné bezdrátové sítě v pásmu 2,4 GHz je z neznámých důvodů opuštěna. Chybí soupis použitých AT příkazů pro řízení ZigBee komunikace. Student by měl při obhajobě uvést informace o testování celého zařízení, zda bylo zprovozněno a jaká byla jeho spolehlivost. Na přiloženém CD není žádný obslužný program.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání D 13/20
Odborná úroveň práce F 24/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce F 3/10
Navrhovaná známka
E
Body
50

eVSKP id 22123