JURÁKOVÁ, H. Marketingový plán pro letoun L410 NG společnosti Aircraft Industries, a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

V předložené práci oceňuji dobře zpracované analýzy trhu, především analýza konkurence je velmi zdařilá. Návrhy systematicky navazují na závěry z analýz a soustředí se na důležité body marketingového plánu, které by měly přispět ke zlepšení tržní pozice firmy. Oceňuji rovněž jazykovou úroveň práce. Otázka o obhajobě: V čem spatřujete největší rizika spojená se vstupem modernizovaného letadla na trh.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Mertl, Tomáš

Práce obsahuje řadu informací a podrobností, které svědčí o tom, že autorka při shromažďování podkladů postupovala velmi pečlivě. Tomu odpovídá i použitá odborná terminologie. Autorka klade poměrně velký důraz na marketing prostřednictvím internetu. Vzhledem ke zvláštnostem výrobku, jeho využití a cílové skupině uživatelů jsme se dosud zaměřovali spíše na cílenější formy komunikace, jako jsou přímá jednání, e-mailová komunikace, návštěvy veletrhů, využití místních odborných partnerů atd., které více směřují ke skutečným zájemcům o letoun. Nicméně toto doporučení, na co bychom se mohli a měli ještě více zaměřit, stejně jako ostatní závěry práce jsou zajímavé a budeme jim věnovat náležitou pozornost v naší praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 62636