GALDA, M. Optický tribometr pro studium mazacích filmů při užití tekutých plynů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Křupka, Ivan

Student zpracoval zadané téma na vysoké odborné úrovni. Na základě rozboru stávajícího provedení experimentálního zařízení navrhl jeho modifikaci pro umožnění studia utváření mazacích filmů u kapalin provozovaných za nízkých teplot. Přes počáteční pozvolnější řešení zadané problematiky se podařilo splnit zadané téma a navrhnout a vyrobit tribometr požadovaných parametrů. Diplomant uskutečnil úvodní sérii experimentů a navrhl dílčí úpravy uložení kuličky. Diplomová práce je sepsána přehledně a srozumitelně, nicméně se diplomant nevyvaroval gramatických chyb a překlepů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Dobeš, Petr

Předložená diplomová práce se zabývá velmi aktuálním a zajímavým problémem, který v souladu se zadáním vede ke konstrukční modifikaci osvědčeného experimentálního zařízení. Autor přistupuje ke konstrukčnímu řešení tak, aby bylo cíle dosaženo co nejefektivněji a ve stanoveném termínu. Používá k tomu všechny dostupné metody a techniky. Výsledkem jeho úsilí je vyrobené zkušební zařízení, včetně jeho praktického odzkoušení a odstranění drobných závad a nedostatků. Jedná se o unikátní zařízení s jedinečnými parametry, které umožní na Ústavu konstruování provádět experimenty v dosud nedosažitelných podmínkách. Provedené úvodní experimenty ukázaly, že zkušební zařízení umožňuje provádět zkoušky, které jsou požadovány v zadání. Jedinou problematickou okolností předložené práce je její jazykové zpracování, které zřejmě odráží nedostatek času při dokončování a chybějící jazykovou korekturu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 63986