MALINA, J. Vytvoření interaktivních pomůcek z oblasti 2D počítačové grafiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajmic, Pavel

Jakub Malina vytvořil několik appletů, které jsou velice cenné pro výuku. Po implementační stránce prakticky nemám výhrady. Student mohl do teorie proniknout trochu hlouběji. Student mohl pracovat pravidelněji, aby se tak vyhnul dodělávání narychlo před termínem odevzdání práce. Ze zadání několik drobnějších požadavků nesplnil, nicméně na druhou stranu implementoval i některé nepožadované vlastnosti navíc.

Navrhovaná známka
C
Body
77

Posudek oponenta

Průša, Zdeněk

Diplomová práce je zaměřena na tvorbu interaktivních pomůcek pro výuku parametrických a neparametrických křivek a jejich rasterizace. Teoretická část obsahuje několik překlepů a nepřesností ve vzorcích a algoritmech a nepopsané nebo špatně popsané grafy. Některé nevysvětlené, nebo chybně definované skutečnosti je třeba si domýšlet nebo dohledávat. Postrádám také seznam matematických symbolů. Odbornou úroveň práce snižuje 27 stran výpisu nedostatečně okomentovaného kódu, přičemž velkou část tvoří triviální kód (metody set, get, konstruktory). Praktická část je zdařilá. Nezahrnuje ale v zadání požadovaný applet k problematice adaptivní a neadaptivní rasterizace, na druhou stranu, byly vytvořeny jiné applety nad rámec zadání.

Navrhovaná známka
B
Body
81

eVSKP id 67346